U bent hier: Home » Artikelen over jezelf zijn » De kracht van affirmaties

De kracht van affirmaties

affirmaties

 

Positieve affirmaties kunnen je helpen meer eigenwaarde te krijgen. Bijvoorbeeld door tegen jezelf te zeggen: Ik ben goed zoals ik ben. Wanneer je last hebt van een negatief zelfbeeld, kun je er vanuit gaan dat je last hebt van zelfkritiek. Om meer zelfvertrouwen te krijgen en om angst en verlegenheid te overwinnen, zijn positieve affirmaties een krachtig middel. Lees meer over de kracht van affirmaties.

 

Affirmaties voor een positief zelfbeeld

 • Ik ben de moeite waard
 • Ik mag er zijn
 • Ik kan genieten
 • Ik vergeef mijn onvolkomenheden
 • Ik voel me goed zoals ik ben
 • Ik ben liefdevol voor mezelf
 • Ik mag zijn wie ik ben
 • Ik heb veel te geven
 • Ik waardeer mezelf
 • Ik ben uniek
 • Ik bepaal hoe ik wil leven
 • Ik ben waardevol
 • Ik mag gevoelig zijn
 • Ik mag onzeker zijn

 

Affirmaties om stress los te laten:

 • Ik mag me ontspannen
 • Ik kan de drukte in mijn hoofd loslaten
 • Ik mag spanning loslaten
 • Ik kan angst loslaten
 • Ik kan verwachtingen loslaten
 • Ik hoef mezelf niet te bewijzen
 • Ik luister naar de signalen van mijn lichaam
 • Ik respecteer de grenzen van mijn vermogens
 • Ik ervaar vrede in mijzelf
 • Ik kan loslaten wat anderen van mij vinden

 

Affirmaties voor meer zelfvertrouwen:

 • Ik vertrouw op mezelf
 • Alles wat ik nodig heb is in mij aanwezig
 • Wat er ook gebeurt, ik kan het aan
 • Ik ben vitaal
 • Ik ben krachtig
 • Ik vertrouw in mijn mogelijkheden
 • Ik geef het beste van mezelf
 • Ik mag fouten maken
 • Ik mag leren
 • Ik hoef het niet alleen te doen
 • Ik kan uitdagingen aan gaan
 • Ik ben goed zoals ik ben
 • Ik kan bereiken wat ik wil
 • Ik ben trots op mezelf
 • Ik verleg mijn grenzen
 • Ik kan voor mezelf opkomen

 

Affirmaties voor succes:

 • Het leven geeft in overvloed
 • Ik geef in overvloed
 • Ik ontvang in overvloed
 • Ik sta open om succes te ontvangen
 • Ik ben dankbaar voor mijn leven
 • Ik ben succesvol
 • Ik deel mijn succes met anderen
 • Ik weet waar ik goed in ben

 

Affirmaties die je helpen gevoeligheden te accepteren

 • Ik mag onzeker zijn
 • Ik mag twijfelen
 • Ik mag fouten maken
 • Het is niet erg als ik ga stotteren
 • Het is niet erg als ik rood wordt
 • Het is niet erg als ik het niet weet
 • Het is niet erg als ik ergens tegen op zie
 • Ik doe mijn best, dat is genoeg
 • Ik ben goed zoals ik ben

Copyright: Marja Postema www.omgaanmetemoties.nl

 

Beperkt verlegenheid jouw leven en jouw mogelijkheden? 

Gelukkig kun je hier nu iets aan doen!

Ik ben tot mijn dertigste ernstig verlegen geweest. Om dit te overwinnen heb ik van alles gedaan en tien jaar later gaf ik Assertiviteitstrainingen voor een van de grootste training bureaus in Nederland. Ik heb twintig jaar ervaring in het coachen van mensen die veel last hebben van verlegenheid. Voor iedereen die thuis in zijn eigen tijd aan de slag wil met verlegenheid, heb ik een online cursus ontwikkelt gebaseerd op zowel mijn persoonlijke als werk ervaring.

       Informatie Online Cursus Overwin jouw verlegenheid

       

        Wil je weten hoe het met jouw verlegenheid is gesteld?

mm

Marja heeft twintig jaar ervaring in het begeleiden van mensen bij de ontwikkeling van hun Emotionele Intelligentie en is auteur van het boek 'Emoties wat moet ik ermee?' Marja heeft een methode ontwikkeld die zich richt op vier niveaus van leren: rationeel, emotioneel, fysiek en gedragsmatig. Dit leidt tot een diepgaande persoonlijke ontwikkeling met blijvend resultaat. Ze is getrouwd, heeft een volwassen dochter en woont en werkt in Amersfoort.

http://www.omgaanmetemoties.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *