Opleiding Emotioneel Meesterschap voor iedereen

Wil je meer grip krijgen op je emoties?

Wil je meer diepgang in je relaties?

Wil je meer van het leven kunnen genieten?

Wil je meer balans tussen je ratio en je gevoel?

Wat zijn de gevolgen wanneer je emoties wilt vermijden?

Het vermijden van emoties heeft schadelijke gevolgen voor je gezondheid en het beperkt je in sociale relaties. Daarnaast kost het energie om de natuurlijke stroom van emoties tegen te houden. Hoe langer je in een stressvolle situatie zit, hoe groter de kans dat het lichaam uiteindelijk gaat protesteren. Omdat lichaam en geest met elkaar zijn verbonden geven de lichamelijke klachten aan dat je jezelf geweld aandoet. Zo kan angst je misselijk maken, stress je buikpijn geven en verdriet hoofdpijn veroorzaken. Dit zijn een aantal voorbeelden, maar we hebben allemaal zo onze specifieke gevoelige plekken in ons lichaam waar we last van krijgen als we onze emoties te lang negeren of onderdrukken.
Daarnaast kan het uit de weg gaan van emoties leiden tot cynisme, vervreemding of tot een depressie. Het beperkt je enorm in de kwaliteit van je leven en de kwaliteit van je relaties. In mijn boek besteedt ik uitgebreid aandacht aan de gevolgen van het negeren of onderdrukken van emoties.
Ieder mens is in staat om gevoelens te ervaren zoals verdriet, angst, boosheid, vreugde, jaloezie, schaamte, hoop en machteloosheid. Maar veel mensen kunnen of willen geen emoties ervaren. In de westerse samenleving wordt de ratio meer aangemoedigd waarmee zaken zo praktisch en logisch mogelijk worden benaderd. Er zijn veel manieren om niet te hoeven voelen. Zo kun je emoties weg rationaliseren of bagatelliseren. Een andere manier om niet te voelen is veel drinken, roken, eten of te hard werken. Maar je kunt mensen ook gewoon op een afstand houden, daarmee houd je allerlei spannende en onzekere gevoelens buiten de deur.  Dertig jaar geleden ben ik begonnen met mijn persoonlijke zoektocht naar mijn eigen emoties; ik heb verschillende therapieën ondergaan en opleidingen gevolgd. Vanaf 1993 werk ik als coach en trainer op het gebied van zelfmanagement en emotionele intelligentie. Begin 2000 ben ik mijn persoonlijke en professionele ervaring en kennis gaan opschrijven. Ik schreef twee boeken over het omgaan met emoties. De afgelopen tien jaar werk ik met een helder stappenplan om mensen te helpen bij hun emotionele ontwikkeling. Daarbij werk ik op vier niveaus: rationeel, emotioneel, fysiek en gedragsmatig.
Marja Postema is oprichter van de  Emotionele Intelligentie
Academie en auteur van Emoties wat moet ik
ermee? (2013) en ABC van 15 emoties (2017)
Ze heeft twintig  jaar ervaring in het begeleiden
van mensen d.m.v. coaching en  training.
‘Emoties hebben veel invloed op je ontwikkeling als kind. Vaak door gebrek aan emoties en soms doordat er teveel emoties in het gezin zijn die voor spanningen zorgen. In het gezin waarin ik ben opgegroeid en later op school, leken emoties geen enkele rol te spelen. Pas op mijn twintigste toen mijn dochter werd geboren ontdekte ik dat zij een emotievol wezen is, net als ieder mens. Tegelijkertijd had ik geen idee hoe ik zelf het contact kon herstellen met mijn eigen emoties.’

Het was een mooie en intense zoektocht waarin ik mezelf ten diepste heb ervaren. Deze zoektocht heeft mij een rijkdom aan kennis, krachtige methodieken en oefeningen opgeleverd.

'Ìk merk dat ik een stuk positiever in het leven sta. Meer plezier in h et leven heb. De dingen die voorheen zwaar waren, zijn nu een stuk lichter geworden. Omdat ik voel dat ik er mag zijn durf ik kanten van mezelf te laten zien die ik zelf niet of nauwelijks van mezelf kende, zoals een vrolijke en ondeugende kant. Ik verbaas mezelf soms over mezelf. Ik kan weer lachen als in de slappe lach en vind het heerlijk’
Margreet
‘Mijn grenzen laten overschrijden was het thema waar ik mee naar Marja kwam. IK heb ervaren dat deze patronen er al lang zijn. In mijn jeugd heb ik geleerd om mij op een bepaalde manier te gedragen. Marja haalde voor mij de essentiële punten uit mijn verhaal en hier gingen we mee aan de slag. Ze doet dit op een hele respectvolle, prettige manier.'
Elise

Emotioneel Meesterschap voor iedereen

1. Jouw relatie met emoties onderzoeken

In het gezin van je herkomst is het fundament gelegd van je persoonlijkheid. Daarin spelen cultuur, milieu en voorbeeldgedrag van ouders, een grote rol. Hierdoor heb je een beeld over jezelf ontwikkeld, bijvoorbeeld dat je altijd klaar staat voor anderen of juist alles alleen doet.Je gaat de achtergrond van jouw persoonlijkheid onderzoeken zodat je er meer vat op krijgt.

2. Inzicht in strategieën om emoties te vermijden

Je verwerft diepgaand inzicht in de strategie die je hebt ontwikkeld om emoties te vermijden of onderdrukken.
Bijna alle manieren waardoor emoties niet meer vrij kunnen stromen zijn verbonden met het verleden. In de eerste zeven jaar van je leven ligt de basis van je persoonlijkheid en maak je onbewuste keuzes in het omgaan met emoties.

3. Beschermings-strategieën ontmantelen

Je krijg je inzicht in de verschillende  beschermingsstrategieën die het kind hebben geholpen om kritiek, vernedering en afwijzing te voorkomen.  Je leert deze strategieën van het innerlijke kind, die nog steeds werkzaam zijn, te ontmantelen zodat er ruimte ontstaat om meer gevoelens en kwetsbaarheid te ervaren.

4. Emoties ervaren

Via het lichaam kom je in contact met emoties. Daarvoor is het belangrijk dat je de signalen van je lichaam leert waar te nemen en stilstaat bij de verschillende lichamelijke sensaties, die een emotie aankondigen. Je zult ervaren dat een emotie een golfbeweging is van energie die komt en gaat. Wanneer je emoties toe kunt staan ga je langzaamaan emoties herkennen in je dagelijkse leven. Wanneer je ze vervolgens erkent kun je ze gebruiken als informatiebron en als een kompas in het contact met anderen.

5. De functie van emoties begrijpen

Om meer jezelf te kunnen zijn is het belangrijk inzicht te krijgen in de functie van emoties.Er zijn zuivere en onzuivere emoties. Een zuivere emotie is een belangrijke bron van informatie en heeft een functie voor je welzijn. Zo waarschuwt zuivere angst je voor gevaar. Een onzuivere emotie zorgt voor verwarring in jezelf en in relaties. Zo is faalangst een onzuivere emotie, veroorzaakt door een negatief beeld van jezelf. Namelijk het beeld dat je niet goed genoeg bent zoals je bent. Je leert weer bewust te worden van de zuivere functie van emoties.

6. De balans tussen voelen en denken managen

Wanneer je je enerzijds bewust bent van je oude patronen, veronderstellingen en angsten en anderzijds contact hebt met nieuwe eigenschappen en behoeftes, kun je jezelf leren besturen. Het is een voortdurend proces waarin je alle verschillende delen van jezelf leert kennen en managen. Daarvoor is het nodig dat je naar al deze delen, zonder oordeel, kan luisteren en je de vrijheid ervaart om bepaalde delen de ruimte te geven, afhankelijk van de situatie.  Je ontwikkelt een innerlijke regisseur. Het is een belangrijke vaardigheid waarmee je het nieuwe gedrag kunt integreren en leert om te gaan met lastige situaties.
 

Emotioneel Meesterschap voor iedereen is een ervaringsgerichte opleiding!

De volgende methodieken helpen emotioneel meesterschap te ontwikkelen:

Biografiewerk

Karakterstructuren

Innerlijke kind werk

Voice-Dialogue

Lichaamswerk

Focussing

Theatertechnieken

 

Wat levert de opleiding Emotioneel Meesterschap jou op?

 • Je durft jezelf meer te laten zien

 •  
 • Je gaat je minder aanpassen

 •  
 • Relaties hebben meer diepgang

 •  
 • Je hebt meer zelfvertrouwen

 •  
 • Je kunt jezelf beter accepteren

 •  
 • Je bent je bewust van je behoeftes

 •  
 • Je kunt beter  omgaan met emotionele spanning

 •  
 • Je kunt beter voor jezelf opkomen

 •  
 • Je kunt meer betekenis geven aan jouw leven

 •  
 • Je zit lekkerder in je vel

 •  
 • Je ervaart meer vrijheid

 •  
 • Je hebt meer gevoel van eigenwaarde

Aanbieding Pilot opleiding!

Ik ben op zoek naar mensen die deze unieke opleiding  Emotioneel Meesterschap, die ik voor het eerst in zijn geheel ga geven, uit willen testen.  Voorwaarde is dat je echt gecommitteerd bent en bereid bent een testimonial te maken voor de website. 

De toekomstige prijs is  € 1250,- .

De Pilot is slechts 495,- inclusief BTW

Dit is eenmalig!

 

Wat krijg je voor dit bedrag?

Een persoonlijk Intakegesprek, waarin jouw thema’s en leerdoelen worden besproken.
 
Vijf intensieve trainingsdagen waarbij ik mij 100% inzet om er voor te zorgen dat het een waardevolle leerervaring voor je is.
 
De kans om in een klein groepje (maximaal 6 deelnemers) diepgaand persoonlijke stap te zetten in je ontwikkeling.
 
Een duidelijke stappenplan om je te helpen Emotionele intelligentie te ontwikkelen
 
Eerlijke feedback en steun van mede deelnemers
 
Waardevolle inzichten over  de functie van emoties
Effectieve methodes om meer te voelen, emoties te besturen en te uiten.
 

Deze opleiding is het resultaat van dertig jaar opleiding, therapie, onderzoek en het coachen van honderden mensen!

Extra Bonus

Gratis boek:     Emoties wat moet ik ermee?
Gratis Emotionele Intelligentie test
Gratis   Zelfbeeldtest

Data najaar 2018

zaterdag 6 oktober

zaterdag 3 november

zaterdag 17 november

 zondag 18 november

zaterdag 8 december

De training vindt plaats in Amersfoort

Dit aanbod is geldig tot 15 september. Er kunnen nog 2 mensen deelnemen!

Scroll Naar Boven