U bent hier: Home » Opleiding Emotioneel Meesterschap » Opleiding Emotioneel Meesterschap voor iedereen

Opleiding Emotioneel Meesterschap voor iedereen

Wil je meer zelfvertrouwen?

Wil je beter tot je recht komen? 

Wil je meer diepgang in je relaties?

Wil je  meer voldoening halen uit je leven?

Wil je beter voor jezelf op kunnen komen?

Wil je een betere balans tussen je verstand en je gevoel?

Opleiding Emotioneel Meesterschap voor iedereen

We zijn sociale wezens. Daardoor hebben we allemaal een instinctieve behoefte om ergens bij te horen en geaccepteerd te worden, ook al hebben sommige mensen die behoefte helemaal verdrongen. Maar aan de andere kant hebben we ook de behoefte om onze eigenheid vorm te geven zodat je jezelf kunt zijn en betekenis hebt om wie je bent en om wat je kunt. Zaken die bijdragen aan deze behoefte zijn: keuzevrijheid, je eigen ding doen en onafhankelijkheid. Wanneer de behoefte om ergens bij te horen bijvoorbeeld de behoefte aan een intieme relatie of aan vriendschappen langere tijd niet wordt vervuld kan dat een schadelijk effect hebben op jouw gevoel van geluk. Vooral afwijzing kan tot een gevoel van wanhoop leiden en een vernietigend effect hebben op je gevoel van eigenwaarde.  Daartegenover wanneer je jezelf teveel aanpast aan anderen geef je je eigenheid op. Ook dat is schadelijk voor je gevoel van geluk en je gevoel van eigenwaarde. Je gaat je waardeloos voelen en komt niet voor je eigen behoeftes op.

Je kunt leren je meer te verbinden

Je kunt leren meer je eigenheid vorm te geven

Afhankelijk van jouw thema formuleer je jouw leerdoelen tijdens een intakegesprek. Belangrijk onderdeel van de training is dat je beter bewust  wordt van je emoties omdat jouw emoties een natuurlijke kompas zijn voor je eigen welzijn.  De training bestaat uit vijf stappen:

Stap 1 Jezelf beter begrijpen

In het gezin van je herkomst is het fundament gelegd van je persoonlijkheid. Daarin spelen cultuur, milieu en voorbeeldgedrag van ouders, een grote rol. Hierdoor heb je een beeld over jezelf ontwikkeld, bijvoorbeeld dat je altijd klaar staat voor anderen of juist alles alleen doet. Tijdens de eerste stap ga je de achtergrond van jouw persoonlijkheid onderzoeken zodat je er meer vat op krijgt.

Stap 2 De weg vrij maken

Nadat je meer inzicht hebt gekregen in de basishouding van je persoonlijkheid, kun je de weg vrij maken voor nieuwe ervaringen en een nieuw zelfbeeld. Het is belangrijk oude denkbeelden over jezelf, die bepaalde behoeftes in de weg staan, ter discussie te stellen. Je leert oude zekerheden en angsten los te laten.  Na deze stap ben je klaar om andere kanten van jezelf te leren kennen.

Stap 3 Emoties begrijpen
Om meer jezelf te kunnen zijn en het beeld van jezelf te kunnen verruimen is het belangrijk inzicht te krijgen in de functie van emoties. Ik maak onderscheid tussen zuivere en onzuivere emoties. Een zuivere emotie is een belangrijke bron van informatie en heeft een functie voor je welzijn. Zo waarschuwt zuivere angst je voor gevaar. Een onzuivere emotie zorgt voor verwarring in jezelf en in relaties. Zo is faalangst een onzuivere emotie, veroorzaakt door een negatief beeld van jezelf. Namelijk het beeld dat je niet goed genoeg bent zoals je bent. Je leert weer bewust te worden van de zuivere functie van emoties.

Stap 4 Emoties ervaren
Via het lichaam kom je in contact met emoties. Daarvoor is het belangrijk dat je de signalen van je lichaam leert waar te nemen en stilstaat bij de verschillende lichamelijke sensaties, die een emotie aankondigen. Je zult ervaren dat een emotie een golfbeweging is van energie die komt en gaat. Wanneer je emoties toe kunt staan ga je langzaamaan emoties herkennen in je dagelijkse leven. Wanneer je ze vervolgens erkent kun je ze gebruiken als informatiebron en als een kompas in het contact met anderen.

Stap 5 De balans vinden

Wanneer je je enerzijds bewust bent van je oude patronen, veronderstellingen en angsten en anderzijds contact hebt met nieuwe eigenschappen en behoeftes, kun je jezelf leren besturen. Persoonlijke ontwikkeling is een voortdurend proces waarin je alle verschillende delen van jezelf leert kennen en managen. Daarvoor is het nodig dat je naar al deze delen, zonder oordeel, kan luisteren en je de vrijheid ervaart om bepaalde delen de ruimte te geven, afhankelijk van de situatie.  Tijdens deze stap ontwikkel je de innerlijke regisseur. Het is een belangrijke vaardigheid waarmee je het nieuwe gedrag kunt integreren en leert om te gaan met lastige situaties.

Tijdens de training Emotioneel Meesterschap: 

 • Leer je jezelf beter begrijpen
 • Leer je je minder aan te passen
 • Leer je beter bij jezelf te blijven
 • Leer je de ander beter begrijpen
 • Krijg je vat op belemmerende patronen
 • Kom je beter tot je recht
 • Ontwikkel je meer balans tussen ratio en gevoel
 • Leer je grenzen aan te geven
 • Ontwikkel je meer zelfvertrouwen
 • Leer je diepgang te creëren in je relaties.
 • Leer je emoties te gebruiken als een kompas in je leven

Resultaat opleiding Emotioneel Meesterschap:

 • Je durft jezelf meer te laten zien
 • Je hebt meer zelfvertrouwen
 • Je kunt jezelf beter accepteren
 • Je bent je bewust van je behoeftes
 • Je kunt beter  omgaan met emotionele spanning
 • Je kunt beter voor jezelf opkomen
 • Je kunt meer betekenis geven aan jouw leven
 • Je zit lekkerder in je vel
 • Je ervaart meer vitaliteit
 • Je ervaart meer vrijheid
 • Je hebt meer gevoel van eigenwaarde

Praktisch

Elke maand kom je een dag samen gedurende vijf maanden.

Aantal deelnemers:  Minimaal drie maximaal zes deelnemers.

Plaats:  School voor Mens en Intuïtie Amersfoort.

Kosten: Particulier €850,- inclusief B.T.W.
Dit bedrag is inclusief accommodatie kosten en het boek ‘Emoties, wat moet ik ermee?’

DATA NAJAAR 2018

Vrijdag 31 augustus

Vrijdag 28 september

Vrijdag 12 oktober

Vrijdag 9 november

Vrijdag 30 november

 

IK SCHRIJF ME IN VOOR DE OPLEIDING EMOTIONEEL MEESTERSCHAP VOOR IEDEREEN

 

Wil je eerst kennismaken?

Vraag dan een gratis gesprek aan via het contactformulier

mm

Marja heeft twintig jaar ervaring in het begeleiden van mensen bij de ontwikkeling van hun Emotionele Intelligentie en is auteur van het boek 'Emoties wat moet ik ermee?' Marja heeft een methode ontwikkeld die zich richt op vier niveaus van leren: rationeel, emotioneel, fysiek en gedragsmatig. Dit leidt tot een diepgaande persoonlijke ontwikkeling met blijvend resultaat. Ze is getrouwd, heeft een volwassen dochter en woont en werkt in Amersfoort.

http://www.omgaanmetemoties.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *