Opleiding Emotioneel Meesterschap voor professionals

Krijg diepgaand inzicht in de strategieën van cliënten om emoties te vermijden

Leer het beschermingsgedrag van cliënten te ontmantelen zodat je toegang krijgt tot hun authentieke zelf.

Leer jouw emoties en gevoelens te gebruiken als instrument in de begeleiding

Ben je professioneel werkzaam als coach, therapeut, maatschappelijk werker of psycholoog? Help je mensen meer in hun kracht te komen  en hun authentieke verlangens te volgen? Help je ze om te gaan met verlies en tegenslag en het aangaan van open en intieme relaties? Emoties en gevoelens zijn een belangrijke sleutel naar authenticiteit en intimiteit. Cliënten in contact kunnen brengen met hun gevoelswereld is daarom een belangrijke vaardigheid als begeleider. Dertig jaar geleden ben ik begonnen met mijn persoonlijke zoektocht naar mijn eigen emoties; ik heb verschillende therapieën ondergaan en opleidingen gevolgd. Vanaf 1993 werk ik als coach en trainer op het gebied van zelfmanagement en emotionele intelligentie. Begin 2000 ben ik mijn persoonlijke en professionele ervaring en kennis gaan opschrijven. Ik schreef twee boeken. De afgelopen tien jaar werk ik met een helder stappenplan om mensen te helpen bij hun emotionele ontwikkeling. Daarbij werk ik op vier niveaus: rationeel, emotioneel, fysiek en gedragsmatig.

Marja Postema is oprichter van de  Emotionele Intelligentie
Academie en auteur van Emoties wat moet ik
ermee? (2013) en ABC van 15 emoties (2017)
Ze heeft twintig  jaar ervaring in het begeleiden
van mensen d.m.v. coaching en  training.
‘Emoties hebben veel invloed op je ontwikkeling als kind. Vaak door gebrek aan emoties en soms doordat er teveel emoties in het gezin zijn die voor spanningen zorgen. In het gezin waarin ik ben opgegroeid en later op school, leken emoties geen enkele rol te spelen. Pas op mijn twintigste toen mijn dochter werd geboren ontdekte ik dat zij een emotievol wezen is, net als ieder mens. Tegelijkertijd had ik geen idee hoe ik zelf het contact kon herstellen met mijn eigen emoties.’

Het was een mooie en intense zoektocht waarin ik mezelf ten diepste heb ervaren. Deze zoektocht heeft mij een rijkdom aan kennis, krachtige methodieken en oefeningen opgeleverd.

'Marja maakt meteen echt contact. Ik voel me bij haar op mijn gemak. Ze heeft een grote levenservaring en dat spreekt me aan. Ze laat me in mijn waarde en er is sprake van een gelijkwaardige situatie. Ze is haarscherp in haar analyse en opmerkzaamheid en herkent al snel patronen in mijn verhaal.’
Simone
Manager
‘Mijn grenzen laten overschrijden was het thema waar ik mee naar Marja kwam. Door de gesprekken met Marja heb ik ervaren dat patronen er al lang zijn. In mijn jeugd heb ik geleerd om mij op een bepaalde manier te gedragen. Marja haalde voor mij de essentiële punten uit mijn verhaal en hier gingen we mee aan de slag. Ze doet dit op een hele respectvolle, prettige manier.'
Elise
Coach

Emotioneel Meesterschap voor professionals

1. Jouw relatie met emoties onderzoeken

Je onderzoekt welke emoties je, in relatie tot jezelf en tot je cliënten, goed kunt hanteren en met welke je meer moeite hebt. Het voldoende kennen van je persoonlijke thema’s kan helpen te voorkomen dat de cliënt bepaalde emoties niet bespreekt of laat zien.

2. Inzicht in strategieën om emoties te vermijden

Je verwerft diepgaand inzicht in strategieën om emoties te vermijden of onderdrukken, zowel bij jezelf als bij je cliënten. 
Bijna alle manieren waardoor emoties niet meer vrij kunnen stromen zijn verbonden met het verleden. In de eerste zeven jaar van je leven ligt de basis van je persoonlijkheid en maak je onbewuste keuzes in het omgaan met emoties.

3. Beschermings-strategieën ontmantelen

Je krijg je inzicht in de verschillende  beschermingsstrategieën die het kind hebben geholpen om kritiek, vernedering en afwijzing te voorkomen.  Je leert deze strategieën van het innerlijke kind, die nog steeds werkzaam zijn, te ontmantelen zodat er ruimte ontstaat om meer gevoelens en kwetsbaarheid te ervaren.

4. De balans tussen voelen en denken managen

Wanneer er meer contact is met de rijkdom aan gevoelens, is het belangrijk dat er een balans ontstaat tussen denken en voelen. Daarvoor heb je een innerlijke regisseur nodig. ‘Iemand’ die naar alle delen in jezelf kan luisteren, zonder oordeel. Het is de rol van de regisseur om te kiezen welke delen de ruimte krijgen, afhankelijk van de situatie.  

5. Emoties gebruiken als instrument

Via het lichaam kom je in contact met emoties. Daarvoor is het belangrijk dat je de signalen van je lichaam leert waar te nemen, die een emotie aankondigen. Je kunt jouw gevoelens gebruiken  als instrument in het contact met  je cliënten. Het kan een belangrijke spiegel zijn. Je leert wanneer het uiten van je gevoelens functioneel en betekenisvol is voor de cliënt.

6. Jouw diepere drijfveren in je werk ontdekken

Het biografiewerk is een belangrijke sleutel om toegang te krijgen tot je diepere drijfveren. Gedurende vijf opleidingsdagen worden jouw puzzelstukjes verzameld die op de  laatste dag een geheel vormen. Daardoor word je meer bewust van jouw betekenis voor mensen. Drijfveren kunnen als kompas dienen om je te onderscheiden of te specialiseren in het werk.

Emotioneel Meesterschap voor professionals is een ervaringsgerichte opleiding!

Je gaat de volgende methodieken persoonlijk ervaren:

Biografiewerk

Karakterstructuren

Innerlijke kind werk

Voice-Dialogue

Lichaamswerk

Focussing

Dramatechnieken

 

Wat levert de opleiding Emotioneel Meesterschap jou op?

1. Je kunt gebruik maken van een helder en effectief stappenplan om mensen te helpen dichter bij zichzelf te komen 
 
2. Je bent in staat om alle emoties de ruimte te geven zowel bij jezelf als bij je cliënten.
 
3. Door inzicht in verschillende strategieën  om emoties te vermijden, kun je cliënten  helpen hiervan bewust te worden
 
4. Je kunt met behulp van het biografiewerk de conditionering, die geleid heeft tot belemmerende patronen, in kaart brengen.
 
5. Met behulp van Voice Dialogue help je cliënten hun innerlijke kind te omarmen en de innerlijke regisseur te otwikkelen.
 
6. Je hebt een scala aan oefeningen om cliënten te helpen emoties te voelen en te uiten.
 
7. Je bent in staat om jezelf als instrument in te zetten in de begeleiding. Daardoor krijg je een waardevol gevoel van betekenis.
 
8. Je kunt jouw diepere drijfveren gebruiken om jezelf scherp te onderscheiden als coach of therapeut.

Aanbieding Pilot opleiding!

Ik ben op zoek naar professionals die deze unieke opleiding, Emotioneel Meesterschap, die ik voor het eerst in zijn geheel ga geven, uit willen testen.  Voorwaarde is dat je echt gecommitteerd bent en bereid bent een testimonial te maken voor de website. 

De toekomstige prijs is  € 1250,- .

De Pilot is slechts 450,- (exl. BTW)

Dit is eenmalig!

 

Wat krijg je voor dit bedrag?

Een persoonlijk Intakegesprek, waarin jouw thema’s en leerdoelen worden besproken.
 
Vijf intensieve trainingsdagen, 1 dag per maand, waarbij ik mij 100% inzet om er voor te zorgen dat het een waardevolle leerervaring voor je is.
 
De kans om in een klein groepje (maximaal 6 deelnemers) diepgaand persoonlijke stap te zetten in je ontwikkeling zodat je jezelf meer als instrument inzet in de begeleiding.
 
Een duidelijke stappenplan om je cliënten te helpen Emotionele intelligentie te ontwikkelen
 
Eerlijke feedback van collega’s
 
Waardevolle inzichten over emoties en hoe mensen emoties vermijden.
 
Effectieve methodes om meer te voelen, emoties te besturen en te uiten.
 
Gratis boek: Emoties wat moet ik ermee?
 
Deze opleiding is het resultaat van dertig jaar opleiding, therapie, onderzoek en het coachen van honderden mensen!
 

Extra Bonus

Je mag in je werk gratis gebruik maken van twee testen die ik heb ontwikkeld:
  • Emotionele Intelligentie test
  • Zelfbeeldtest

Data najaar 2018

Vrijdag 7 september

vrijdag 5 oktober,

vrijdag 26 oktober

 vrijdag 23 november

 vrijdag 14 december

De training vindt plaats in Amersfoort
Deze training is vol. De volgende training start in maart op vijf donderdagen. Je kunt al aangeven of je interesse hebt via de aanmeldknop.

Dit aanbod is geldig tot 21 augustus. Er kunnen maximaal zes mensen deelnemen!

Scroll Naar Boven