U bent hier: Home » Mensenkennis voor leidinggevenden » Coaching traject voor leidinggevenden

Coaching traject voor leidinggevenden

Veel leidinggevenden verbergen zich achter een masker, meestal zonder dat ze zich daarvan bewust zijn!  Dat is jammer, want dan laat je jezelf maar van één kant zien. Een groot deel van je mogelijkheden blijven verborgen.

“Persona” is het Latijnse woord voor masker.

Onze persoonlijkheid zoals we die hebben ontwikkeld, is ontstaan op basis van angst, behoefte aan goedkeuring en behoefte aan bescherming van onze kwetsbare kant.We hebben de neiging om alleen die kanten te ontwikkelen en te laten zien waarvoor we vroeger werden beloond. Alle gevoelens en meningen die daar niet in pasten, zijn opgeslagen in een afgesloten ruimte. Hoe langer we onze gevoelens en meningen inhouden en alles redelijk, rationeel en logisch verklaren, hoe onverschilliger en afstandelijker we worden naar anderen. Zij zullen ons niet in vertrouwen nemen en kunnen ons gaan ervaren als harteloos, afstandelijk en zakelijk.

Wie authentiek is, gedraagt zich zoals hij denkt en voelt.

Authenticiteit kun je niet spelen.  Medewerkers voelen haarfijn aan wanneer je “doet alsof”om iets voor elkaar te krijgen. Dit strategische gedrag is bij voorbaat niet oprecht. Het is een berekenende houding. Authenticiteit is geen vaardigheid die je even kunt oefenen, maar het is je natuurlijke ,unieke zelf die zichtbaar mag worden.

Mogelijke doelen voor coaching

 • Weerstand verminderen bij medewerkers
 • Niet meer door iedereen aardig gevonden willen worden.
 • Open staan voor het advies van anderen
 • Zelfvertrouwen ontwikkelen als leidinggevende
 • Sneller besluiten kunnen nemen
 • Gelijkwaardige houding ontwikkelen
 • Een betere balans willen tussen voelen en denken ontwikkelen
 • Het ontwikkelen van emotionele intelligentie
 • Om kunnen gaan met emoties van anderen
 • Jezelf meer willen profileren
 • Leren grenzen stellen en ‘nee’ zeggen
 • Autonome kracht ontwikkelen
 • Conflicten aan durven gaan
 • Medewerkers aan kunnen spreken
 • Lastige gesprekken kunnen aangaan

Werkwijze

Het coaching traject voor leidinggevenden bestaat uit 10 sessies van anderhalf uur verspreid over 7 maanden. Aan de hand van een vast stappenplan, dat al meer dan tien jaar zijn effect heeft bewezen, kunnen we zeer gericht aan de slag.

We gaan op zoek naar de achterliggende motieven van het gedrag wat je wilt veranderen, zodat je hardnekkige patronen kunt oplossen. Daarnaast werk ik op een pragmatische manier zodat je gelijk kunt experimenteren met ander gedrag. Op die manier werken we tegelijkertijd aan de diepere patronen en praktische oplossingen, waardoor je in korte tijd zoveel mogelijk kan bereiken.

Coachingstarief

Een sessie coaching duurt een uur en vindt plaats in Amersfoort.
Organisatietarief:  €150,- exclusief BTW
ZZP’ers: €100,- exclusief BTW

Feedback coaching:

Ik heb inzicht gekregen in de spanning tussen mijn kritische kant en mijn kwaliteiten. Nu ben ik in staat een andere koers, gericht op vernieuwing en ontwikkeling, in gang te zetten.’
M. van der Harst.  Manager Provincie Flevoland

‘Ik heb door de gesprekken met Marja inzicht gekregen in de oorzaken die ten grondslag lagen aan mijn houding, die problemen veroorzaakten binnen mijn werk. Door dit inzicht kon ik mijn functioneren verbeteren. Marja gaf mij gedurende deze gesprekken een gevoel van veiligheid. Verder zorgt haar open houding voor een prettige sfeer waarin ik meer leerde dan dat ik ooit voor mogelijk had gehouden.’
C. van Velden Manager Meander Ziekenhuis
Mijn grenzen laten overschrijden was het thema waar ik mee naar Marja kwam. Door de gesprekken met Marja heb ik ervaren dat patronen er al lang zijn. In mijn jeugd heb ik geleerd om mij op een bepaalde manier te gedragen. Marja haalde voor mij de essentiële punten uit mijn verhaal en hier gingen we mee aan de slag. Ze doet dit op een hele respectvolle, prettige manier. Het effect van de coaching is dat ik meer mijn eigen plan trek. Ik stel mij minder afhankelijk op van de ander. Ik voel mij sterker worden. Daardoor kan ik beter mijn grenzen aangeven.

Elise Leidinggevende

 

Heb je interesse?

Wil eerst een gratis kennismakingsgesprek?

Dat kan. Neem contact op d.m.v. het contactformulier.

mm

Marja heeft meer dan twintig jaar ervaring in het begeleiden van mensen bij de ontwikkeling van hun Emotionele Intelligentie en is auteur van het boek 'Emoties wat moet ik ermee?' en 'ABC van 15 emoties'. Marja heeft een effectieve stappenplan ontwikkeld die leidt tot een diepgaande persoonlijke ontwikkeling met blijvend resultaat. Ze is getrouwd, heeft een volwassen dochter en woont en werkt in Amersfoort.

https://www.omgaanmetemoties.nl