conflict
Ruzie met je partner oplossen

Ja, ik meld me aan voor de gratis video cursus: Ruzie met je partner oplossen

 

 

dit veld niet invullen s.v.p.

Maak je veel ruzie met je partner? Of zijn jullie het vaak oneens?
Dan heb je niet echt een ruzie met elkaar maar ben je voortdurend met elkaar in discussie. Eigenlijk lever je dan een soort strijd. Ook een vorm van ruzie. Of misschien maak je veel verwijten naar elkaar en weet je niet goed hoe die dat op moet lossen. Dat is ook een manier om ruzie te maken.
Nu is er natuurlijk niks mis met  ruzies in een relatie. Er zullen altijd ruzies zijn. Soms is het ook fijn, want je kunt je hart luchten en dingen waar je langer mee zit, die komen eindelijk op tafel. Het kan een aanleiding zijn om zaken te bespreken die er tussen jullie spelen. Alleen wanneer een ruzie te vaak voorkomt of dat je voortdurend in discussie bent met elkaar. Jij zegt A en je partner zegt B of je partner zegt B en jij zegt A. Dat is niet fijn. Dat gaat ten koste van een goede relatie. Je zorgt voor een negatieve spiraal, in het ergste geval. Ik neem ook aan dat is niet wat je wilt.
Maar hoe kom je er vanaf en hoe los je dat op?
Ten eerste is het goed om eens te kijken naar wat jullie patroon is bijvoorbeeld het kan zijn dat de ene partner niet te veel moeite heeft om boos te worden maar dat de andere partner daar heel veel moeite mee heeft en dichtklapt.
Dat is een patroon. Het kan ook zijn dat je allebei  verhard en kil en koud wordt. Dat is ook een patroon. En dat het dagen duurt voordat je weer aardig tegen elkaar kunt zijn of weer plezier samen kunt maken. Dat is ook een patroon.
Dus ik wil je graag helpen om te voorkomen dat je in voortdurende ruzies vervalt en ik wil je graag helpen om ruzies op te lossen.
Maar wie ben ik?
Ik ben Marja Postema, oprichter van de Emotionele Intelligentie Academie. Als het om ruzies en boosheid gaat dan heb ik daar mijn ervaring in, zowel mijn persoonlijke ervaring als in het werken met mensen, wat ik weer meer dan 20 jaar doe.
Mijn persoonlijke ervaring vond plaats met name in mijn eerste huwelijk. Dat is heel lang geleden. Mijn partner was vooral boos en gefrustreerd en ik klapte daar heel erg op dicht. Dat huwelijk duurde drie jaar, mede omdat we daar niet over konden praten. Mijn tweede relatie duurde zo’n acht jaar. In die relatie was ik met name erg boos. Boos op mannen, boos op het leven. Ik wist  niet goed hoe ik daar anders mee om moest gaan. Dus die relatie is ook gestopt omdat we daar geen oplossing voor wisten.
Dus ik geef heel graag oplossingen hoe beter om te gaan met ruzies en emoties. Mijn huidige relatie van 25 jaar en dat is echt heel bijzonder dat we nog bij elkaar zijn omdat we zo verschillend zijn. Maar hier heb ik echt leren praten. Lastig zaken op tafel leren leggen. Leren delen in de gevoelens. Ik besef steeds meer hoe belangrijk het is dat je ook vrienden, dat je maatjes blijft met je partner en niet als een soort vijanden tegenover elkaar komt te staan.
Ik heb een video cursus, gratis, gemaakt. En op dit moment zijn er tien video’s. Ik ga nog wel meer video’s maken. Als je je aanmeldt krijg je elke dag een video. Om je een beetje indruk te geven van wat ik al behandel:
 
Video 1: Wat is een ruzie precies en wat is jouw patroon, wat is jouw manier van reageren
Video 2: Hoe voorkom je een ruzie krijg je een eerste handvat
Video 3: Geef ik je een tweede handvat om ruzie te voorkomen en hoe je kunt omgaan met kwetsende opmerkingen
Video 4:  Hoe kun je verwijten goed overbrengen zonder risico op ruzie?
Video 5:   Hoe kun je het beste reageren wanneer je verwijten krijgt van je partner
Video 6    Machtsstrijd, hoe het ontstaat en hoe je het kunt voorkomen?
Video7   Verwachtingen en verschillen deel 1
Video 8  Verwachtingen en verschillen deel 2
Video 9  Een groot verschil tussen partners is introvert of extravert
Video 10     Destructieve ruziepatronen en hoe je in plaats van verwijdering                dichter bij elkaar komt
In video 11, die moet ik nog maken, die gaat over een goed gesprek en wat er voor nodig is om een goed gesprek met je partner te kunnen hebben.
Er volgen meer video’s
Als alles af is wordt het een betaalde pakket, dus grijp je kans
Elke relatie heeft zo zijn uitdagingen en ik help je daar graag bij
 
 

Ik ben Marja Postema, oprichter van de Emotionele Intelligentie Academie en ik help mensen vooral in het omgaan met emoties.

Als het gaat om ruzies en boosheid dan heb ik daar wel het een en ander in meegemaakt. In mijn eerste huwelijk was mijn man vooral boos en gefrustreerd. Mijn reactie was dat ik daar erg op dicht klapte. We hebben dat nooit echt opgelost. Dat huwelijk duurde drie jaar.

In mijn tweede relatie was ik zelf erg boos, boos op het leven, boos op mannen. Die relatie is ook geëindigd omdat we dat ook niet echt hebben opgelost. En nu heb ik een relatie van 25 jaar en kan ik zeggen dat ik echt heb geleerd om dingen uit te praten.

Natuurlijk blijft er altijd onenigheid, omdat je verschillend bent, maar het is zo belangrijk dat je je emoties kan delen, aan de ene kant en aan de andere kant de verschillen ook kan oplossen. Dat je zaken uit kunt praten.

Ik leer je graag om beter met emoties om te gaan en zal je inzicht geven hoe je nu met boosheid omgaat.
Je kunt je aanmelden voor een gratis video cursus. 
Mocht je ook een onderwerp hebben, meld het me.
Ik hoop dat je hier iets aan zult hebben en dat de relatie blijft staan vol met de liefde die je voor elkaar voelt

Meld je aan voor de gratis video cursus en leer hoe je ruzies kunt voorkomen of oplossen.

Ja, ik meld me aan voor de gratis video cursus: Ruzie met je partner oplossen

 

 

dit veld niet invullen s.v.p.

Voel je weer verbonden met je partner met behulp van de Relatiescan

De Relatiescan bestaat uit 30 vragen die je eerst voor jezelf invult en vervolgens samen deelt en bespreekt.  De gesprekken zal jullie dichterbij elkaar brengen.

Ja, ik meld me aan voor de Relatie scan

 

 

dit veld niet invullen s.v.p.

 

INTERESSANT ARTIKEL? Wil je het delen met je netwerk?
Scroll To Top