You are here: Home » Coaching » Coaching mogelijkheden

Coaching mogelijkheden

Individuele coaching, relatie-coaching en traumatherapie door Marja Postema

Waarom individuele coaching?

 1. Je wilt jezelf beter begrijpen
 2. Je wilt meer jezelf zijn
 3. Je wilt meer kunnen voelen
 4. je wilt beter met emoties kunnen omgaan
 5. Je wilt meer zelfvertrouwen hebben
 6. Je wilt minder last hebben van angst, onzekerheid of onrust
 7. Je wilt minder stress ervaren
 8. Je wilt voorkomen dat je in een burn-out terechtkomt of je hebt een burn-out.
 9. Je wilt je zaken minder persoonlijk aantrekken
 10. Je wilt leren omgaan met hooggevoeligheid
 11. Je wilt een betere balans tussen voelen en denken
 12. Je wilt jouw emotionele intelligentie ontwikkelen
 13. Je wilt beter kunnen omgaan met emoties van jezelf en/of van anderen
 14. Je wilt jezelf meer laten zien, zichtbaarder worden
 15. Je wilt assertiever worden
 16. Je wilt meer je grenzen stellen
 17. Je wilt beter tot je recht komen
 18. Je wilt boos kunnen worden
 19. Je wilt af van faalangst

Werkwijze 

Een belangrijk uitgangspunt in mijn werk is dat ieder mens een geheel is; denken, voelen en handelen zijn met elkaar verbonden. Daarom werk ik op vier niveaus: rationeel, emotioneel, fysiek en gedragsmatig, waardoor het resultaat van mijn begeleiding meestal blijvend is.

Een ander belangrijk uitgangspunt is dat veel van de problemen die we in ons dagelijks leven tegenkomen, te maken hebben met overtuigingen die in het verleden, vaak onbewust, zijn gevormd. Ik geef je inzicht in de aspecten die van invloed zijn geweest op de ontwikkeling van je persoonlijkheid en help je om los te komen van beperkende beelden uit het verleden.

Daarnaast werk ik op een praktische manier. Je krijgt eenvoudige opdrachten om direct te kunnen experimenteren met ander gedrag. Op die manier werken we tegelijkertijd aan de diepere patronen en praktische oplossingen zodat je in een korte tijd zoveel mogelijk kan bereiken.

Iedereen heeft gevoelens, dus jij ook

Emoties spelen bewust of onbewust een rol in elke relatie, zowel privé als op het werk. Zo kunnen gevoelens van onzekerheid ervoor zorgen dat je je inhoudt en gevoelens van irritatie kunnen relaties verstoren. Dat is lastig, maar wat nog lastiger is, je kunt gevoelens niet deleten. Het beste wat je kunt doen is de taal van deze gevoelens leren begrijpen, dan krijg je er vat op en kun jij je gevoelens besturen. Op die manier kun je voorkomen dat ze jouw functioneren belemmeren en maak je gebruik van de kracht van emoties.

Gratis kennismaken

In het eerste gesprek verkennen we of ik de juiste coach ben voor jouw vraag, ervaren we of het klikt (een belangrijke voorwaarde voor succesvolle coaching) en bespreken we de achtergrond van jouw leervraag.

Een sessie coaching duurt een uur en vindt plaats in Amersfoort. Woon je te ver, dan is online coaching ook mogelijk.
Ik wil graag gratis kennismaken 

 

Relatiecoaching door Marja Postema
Waarom relatie-coaching?

 1. Jullie hebben veel strijd, ruzie en onenigheid.
 2. Er is een verlangen naar meer intimiteit.
 3. Er is een verlangen om emotioneel meer met elkaar verbonden te zijn.
 4. Jullie hebben verschillende verwachtingen.
 5. Jullie hebben verschillende behoeften.
 6. Er is behoefte aan meer diepgang in de relatie.
 7. Je weet niet of je door wilt gaan met deze partner.
 8. Je hebt moeite om elkaar te bereiken.
 9. Er is veel ruzie.
 10. Na een verraad wil je je partner weer leren vertrouwen.

Lees meer over relatie-coaching

 

Emotionele intelligentie coaching voor leidinggevenden

 1. Hoe ga je om met medewerkers die steeds mondiger worden en zich niet zomaar laten leiden?
 2. Hoe weet je welke behoeften medewerkers hebben?
 3. Hoe houd je mensen betrokken en zorg je ervoor dat ze hun verantwoordelijkheid nemen?
 4. Wanneer moet je meebewegen of juist op je strepen gaan staan?
 5. Hoe kun je het vertrouwen krijgen van medewerkers?
 6. Hoe zorg je er voor dat lastige zaken besproken worden?

Lees meer over Emotionele intelligentie coaching voor leidinggevenden

Traumatherapie

Er zijn veel nieuw ontwikkelingen op het gebied van traumatherapie. Zelf ben ik opgeleid in de TIST methode: Trauma-geïnformeerde stabilisatiebehandeling.

Lees meer over deze methode.

Coachingstarieven

Anders dan bij een psycholoog hoef ik mij niet te houden aan de door verzekeringen gestelde eisen en protocollen. Dit maakt dat ik geen psychische diagnose hoef te stellen waardoor je niet in een hokje geplaatst wordt en ik vastzit aan een bepaalde werkwijze, die vaak zinloos blijkt te zijn. We hebben de tijd om te onderzoeken wat de diepere oorzaak is van je probleem en ik heb alle vrijheid om een werkwijze te vinden die je werkelijk iets oplevert. Je hebt ook geen verwijzing nodig van de huisarts.

Helaas worden de gesprekken niet vergoed door een verzekering, maar de tarieven zijn aangepast aan het inkomen.

Persoonlijke coaching; een uur.

€ 85,-   bij een bruto maandinkomen tot  € 1500,-.
€ 105,- bij een bruto maandinkomen
tot € 2500,-
€ 130,- bij een bruto maandinkomen
boven  € 2500,-

Relatiecoaching: € 175,-; anderhalf uur.

Organisatie coaching, € 150,-;   75 minuten

Bij organisatiecoaching betaalt je werkgever Lees meer

In dat geval heeft jouw vraag te maken met jouw functioneren op het werk. Toch kan het zijn dat hetgeen waarvoor je komt, doorspeelt in je privéleven en je ook daar profijt van zult hebben tijdens de coaching.

 

Feedback van cliënten over de coaching van Marja

Erwin:

De coachingsmomenten waren voor mij een veilige omgeving om vrij te denken en spreken. Ik had een aardige drempel om mijzelf te uiten in intieme of conflicterende situaties.  De coaching heeft het contact met mijn emoties hersteld en ervaringen bezorgt waar ik alleen of in contact met mijn directe relaties niet zou zijn gekomen. Door de professionele en uiterst warme begeleiding heb ik deze ontwikkeling optimaal kunnen ervaren en praktisch kunnen sturen. Marja maakt samen een reis waarbij jij aan het stuur bent. Behulpzaam en nuchter in de basis, maar zeker warm, openhartig en ruimdenkend in werkstijl. Ik heb inzicht gekregen in de verschillende rollen die ik in mijn leven heb aangenomen en tot welke keuzes bewust en onbewust dat heeft geleid. Ik ervaar nu een vorm van emotionele balans en autonomie over de karaktereigenschappen.’

Hans:

De coaching was leerzaam, reflectief, intensief en positief omdat het me handvatten heeft gegeven. Marja is invoelend en empathisch. Ze geeft je stof tot nadenken en begeleidt het proces door op het goede moment de juiste vragen te stellen.

Simone:

Marja maakt meteen echt contact. Ik voel me bij haar op mijn gemak. Ze heeft een grote levenservaring en dat spreekt me aan. Ze laat me in mijn waarde en er is sprake van een gelijkwaardige situatie. Ze schrijft niets op, maar is haarscherp in haar analyse en opmerkzaamheid en herkent al patronen in mijn verhaal.’

Elise:

Mijn grenzen laten overschrijden was het thema waar ik mee naar Marja kwam. Door de gesprekken met Marja heb ik ervaren dat patronen er al lang zijn. In mijn jeugd heb ik geleerd om mij op een bepaalde manier te gedragen. Marja haalde voor mij de essentiële punten uit mijn verhaal en hier gingen we mee aan de slag. Ze doet dit op een hele respectvolle, prettige manier. Het effect van de coaching is dat ik meer mijn eigen plan trek. Ik stel mij minder afhankelijk op van de ander. Ik voel mij sterker worden. Daardoor kan ik beter mijn grenzen aangeven.’

Cor:

‘Haar open houding zorgt voor een prettige sfeer waarin ik meer kon en leerde dat ik ooit voor mogelijk had gehouden.’

 

INTERESSANT ARTIKEL? Wil je het delen met je netwerk?

Marja heeft dertig jaar ervaring in het begeleiden van mensen bij de ontwikkeling van hun Emotionele Intelligentie en het loskomen van vroegkinderlijk trauma. Zij is auteur van het boek 'Emoties wat moet ik ermee?' en 'ABC van 15 emoties'. Marja heeft een effectief stappenplan ontwikkeld dat je helpt om emoties beter te herkennen, te accepteren en te uiten. Ze is getrouwd, heeft een volwassen dochter en woont en werkt in Amersfoort.

https://www.omgaanmetemoties.nl