You are here: Home » Artikelen over liefde » Houd de liefde levend met relatie coaching

Houd de liefde levend met relatie coaching

 

 

 

 

Wanneer is relatie coaching zinvol:

Jullie hebben veel strijd, ruzie en onenigheid.

Je leeft te veel langs elkaar heen.

Je ervaart te veel sleur.

Er zijn grote verschillen tussen jullie.

Je verlangt naar meer intimiteit.

Je verlangt om meer met elkaar verbonden te zijn.

Jullie hebben verschillende verwachtingen.

Jullie hebben verschillende behoeften.

Er is behoefte aan meer diepgang in de relatie.

Je weet niet of je door wilt gaan met je partner.

Je hebt moeite om elkaar te bereiken.

Je wilt je partner na een verraad weer vertrouwen.

“We komen er niet uit”.

Het is moeilijk om samen uit je relatie impasse te komen omdat je beiden vanuit je eigen bril en behoeften praat. Meestal verzand je in een vicieuze cirkel die eindigt in wederzijdse frustratie.

Een relatie als een berg in zee

 

 

 

 

Het deel dat boven het water uitstijgt is het deel dat zichtbaar is. Dat is wat je ziet van elkaar, gedrag waar je op reageert. Zo ontstaan er vaak kleine irritaties die gericht zijn op gedrag, want dat is een makkelijk zichtbaar doelwit.

Het deel van de berg dat net onder water is kun je gedeeltelijk zien. Denk aan gevoelens van machteloosheid en frustratie. Je voelt je niet meer blij met je partner. Maar hoe komt dat?

Dan moet je verder onder water duiken waar de berg in het donker verdwijnt. Het zijn onbewuste oorzaken die belicht moeten worden om elkaar beter te begrijpen en om te voorkomen dat de relatie verder ontspoort of verwaterd.

Werkwijze relatie coaching

De grens tussen relatie coaching en relatietherapie is een grijs gebied.

Mijn werkwijze gaat verder dan het geven van handvatten (coaching). We gaan onderzoeken welke onbewuste drijfveren jullie relatie-impasse veroorzaakt. (therapie)

Een ander belangrijk uitgangspunt van mijn werkwijze is dat veel van de problemen die we in een relatie tegenkomen, te maken hebben met overtuigingen die in het verleden, vaak onbewust, zijn gevormd. Ik geef je inzicht in deze overtuigingen en patronen die daardoor zijn ontstaan en help je om los te komen van beperkende beelden uit het verleden.

Emoties spelen bewust of onbewust een rol in elke relatie, zowel privé als op het werk.

Emoties zijn in elke relatie bewust of onbewust aanwezig. Zo kunnen gevoelens van onzekerheid ervoor zorgen dat je je inhoudt en gevoelens van irritatie kunnen relaties verstoren. Dat is lastig maar wat nog lastiger is, je kunt gevoelens niet deleten. Het beste wat je kunt doen is de taal van deze gevoelens leren begrijpen, dan krijg je er vat op en kun jij je gevoelens besturen. Op die manier kun je voorkomen dat jullie relatie door emoties beschadigd wordt.

Gratis kennismaken

Tijdens een gratis kennismakings-intakegesprek voor relatie-coaching, gaan we onderzoeken aan welke punten jullie graag willen werken, verkennen we of ik de juiste coach ben voor jullie vraag, ervaren we of het klikt (een belangrijke voorwaarde voor succesvolle coaching) en bespreken we mijn aanpak.

Relatie coaching is voor stellen:

  • die nog niet lang bij elkaar zijn en willen leren hoe je een relatie goedhoudt.
  • die willen voorkomen om in een oud patroon te vervallen.
  • die het gevoel hebben vastgelopen te zijn of op een dood punt uitgekomen te zijn.
  • die meer diepgang willen of je relatie willen verrijken.

Praktisch

Een sessie relatie coaching duurt anderhalf uur en vindt plaats in Amersfoort.

Woon je te ver, dan is online coaching ook mogelijk.

Relatie coaching: €175,- inclusief BTW voor anderhalf uur.

Feedback Relatie coaching

De relatiecoaching was heel prettig en ook echt succesvol. Ik heb meer inzicht in mijn eigen emotionele triggers en in die van mijn partner gekregen. Dat geeft meer begrip en ruimte en compassie voor elkaar maar ook voor mezelf.

Wat heeft de coaching jou persoonlijk opgeleverd?

Minder ruzies met mijn partner en als we toch ruzie krijgen, meer kans om er samen ook weer uit te komen.

Hoe zou je de aanpak van Marja beschrijven?

Samen en ieder voor zich. Het is goed om ieder aan je eigen beschadigingen/rugzakje te werken en die te helen. Maar het is ook goed om daarnaast af en toe een gezamenlijke sessie te doen om lastige conflicten en situaties te analyseren. Met name de situatie van het samengestelde gezin is er eentje die je niet helemaal kunt oplossen door aan je eigen trauma’s en je relatie met je kinderen te werken. Marja heeft kans gezien om altijd respectvol met onze issues om te gaan, niets werd gebagatelliseerd of gedramatiseerd. Ze heeft ons ook altijd het gevoel gegeven geen oordeel te hebben en geen kant te kiezen. Daardoor konden we ons allebei veilig voelen bij haar en konden we haar ook volledig vertrouwen met alles. Marja past met name de voice dialogue toe als coachingtechniek maar put daarnaast ook uit haar eigen ervaring en levenswijsheid. Ze heeft oprechte aandacht en interesse voor mijn verhaal.

Raad je de relatie coaching aan?

Jazeker, ik heb mijn eigen dochter al doorverwezen naar Marja. Maar zou ook zeker andere stellen kunnen aanraden om zich door Marja te laten coachen.

Wat zou je dan zeggen?

Als je echt bereid bent om samen te groeien en naar je eigen deel in het geheel te kijken, dan kan Marja je helpen om de kwaliteit van je relatie enorm te verbeteren en te verrijken. Als je op zoek bent naar bevestiging en de schuld naar een ander schuiven, dan moet je Marja’s tijd en energie hier niet mee verdoen.

Jacqueline

Beleidsadviseur

De grote online relatie cursus

 

INTERESSANT ARTIKEL? Wil je het delen met je netwerk?

Marja heeft bijna dertig jaar ervaring in het begeleiden van mensen bij de ontwikkeling van hun Emotionele Intelligentie en is auteur van het boek 'Emoties wat moet ik ermee?' en 'ABC van 15 emoties'. Marja heeft een effectieve stappenplan ontwikkeld die je helpt om emoties beter te herkennen, te accepteren en te uiten. Ze is getrouwd, heeft een volwassen dochter en woont en werkt in Amersfoort.

https://www.omgaanmetemoties.nl