Waarom is het zo moeilijk om een praatje te maken?

Heb je moeite om een praatje te maken?
Voel je je niet vrij in gezelschap om te zeggen wat je wilt?
Heb je last van spanning in gezelschap?
Ben je geneigd jezelf onzichtbaar te maken?
Weet je je met jezelf geen raad in gezelschap?
Weet je niet wat je moet zeggen om een gesprek te beginnen?
Heb je moeite met small talk?
Sta je vaak met de mond vol tanden tijdens een gesprek?
Ga je snel blozen als je met iemand een praatje maakt?
 

Ik wil je graag uitnodigen voor een gratis video cursus waarin ik je inzicht geef in vijf verschillende belemmeringen om een praatje te maken.

Ja, ik meld me aan voor de gratis video cursus

dit veld niet invullen s.v.p.

Je krijgt  elke dag een video over de verschillende belemmeringen om een praatje te maken.

In totaal zijn er vijf video’s.

Misschien herken je situaties, bijvoorbeeld op het werk, wanneer je je graag aansluit bij een groepje collega’s die met elkaar aan het praten zijn en dat je dan met je mond vol tanden staat. Je denkt wat moet ik nu in godsnaam zeggen. Ze praten over van alles en nog wat en je hebt geen idee hoe je kunt reageren. Vervolgens merk je dat je je ongemakkelijk gaat voelen en misschien ben je bang als je iets gaat zeggen dat je gaat blozen of stotteren.
Misschien schrik je van jezelf en denk je wat gebeurt er met mij. Hier is niets ernstigs aan de hand, het zijn symptomen dat je moeite hebt om een praatje te maken of …..dat je een hekel hebt aan small talk.. Je denkt waar gaat het nu over. Je hebt liever een goed gesprek met iemand.
Wanneer je merkt dat je je in een gesprek ongemakkelijk gaat voelen dan kan het gevolg zijn dat je ontzettend bewust wordt van hoe je erbij staat of dat je je afvraagt ‘wat zullen ze wel niet van mij denken’. Wat er dan gebeurt is dat je afhaakt. Wanneer het vaak gebeurt dat je in een ongemakkelijke situatie terecht komt, ga je situaties vermijden waar mensen met elkaar praatjes maken. Omdat je je niet ongemakkelijk wilt voelen. Dat is heel begrijpelijk maar lost niets op. Het helpt je niet.
Het is voor mij lang geleden dat ik moeite had om praatjes te maken. Tussen mijn 20ste en 30ste had ik werkelijk geen idee hoe ik een praatje kon maken, hoe ik me in een gesprek kon mengen en wat ik moest zeggen. Ik ben opgegroeid in een Gronings dorpje. Ons gezin had weinig contact met andere mensen en het was ook de Groningse cultuur om weinig te praten. In mijn jeugd had ik daar niet zoveel last van omdat het normaal was om weinig tot niets te zeggen in gezelschap. Maar toen ik later ging studeren in de stad Groningen kwam ik erachter dat ik helemaal geen praatjes kon maken en wist ik niet hoe ik met mensen een gesprek kon houden. Dat was heel confronterend. Dat wilde ik eerst niet erkennen, dat ik dat moeilijk vond.
Dus ik heb hier een aardige weg in afgelegd.
Nu zijn we heel wat jaren verder en help ik al meer dan 20 jaar mensen beter tot hun recht te komen.
Misschien heb je al gezocht naar informatie op internet. Wat mij hier is opgevallen dat je tips krijg waar je weinig aan hebt bijvoorbeeld; je moet gewoon meedoen in een gesprek of je moet gewoon jezelf zijn. En waarschijnlijk als het dan niet lukt geef je jezelf op je donder. Je hebt niets aan een hele lijst met tips als je niet weet wat jij precies nodig hebt. Je moet weten welke stappen je precies moet nemen en je hebt handvatten nodig om je daarbij te helpen.
Een andere reden, dat deze tips niet werken is omdat er verschillende belemmeringen zijn om een praatje te maken. En elke belemmering vraagt om een specifieke oplossing!
Wat je dus eerst moet weten is wat is jouw specifieke belemmering is. Dan  krijg je helder waar jij precies tegen aanloopt!
 

Ik wil je graag uitnodigen voor een gratis video cursus waarin ik je inzicht geef in vijf verschillende belemmeringen.

Dit inzicht heb je nodig om er achter te komen wat voor jou de beste oplossing is om gemakkelijker een praatje te kunnen maken en meer ontspannen aanwezig te kunnen zijn in gezelschap.
Meld je aan voor de gratis video cursus, dan krijg je gelijk de eerste video die gaat over een belemmering, waar veel mensen last van hebben. Als je je nu aanmeldt krijg je de komende dagen een link naar de video’s in je mail.

Wat krijg je in de gratis video cursus Waarom is het zo moeilijk om een praatje te maken?

Je krijgt inzicht in vijf verschillende belemmeringen om een praatje te maken
Je krijgt helder wat de beste oplossing is voor jouw belemmering
Je krijgt helder wat jouw persoonlijke uitdaging is!

Ja, ik meld me aan voor de gratis video cursus

dit veld niet invullen s.v.p.

bedrijfs-logo-titel
INTERESSANT ARTIKEL? Wil je het delen met je netwerk?
Scroll To Top