38 succesvolle vragen voor small talk

De beste vragen om leuke gesprekken te hebben bij elke sociale gelegenheid

Je ontkomt er niet aan. Mensen maken overal praatjes met elkaar. Dat kan zijn om goed te kunnen netwerken, om het ijs te breken tijdens een lastige vergadering of om collega’s beter te leren kennen tijdens een bedrijfsborrel.
Een praatje is een kort contact, dat ongeveer 10 tot 20 minuten duurt. De inhoud is meestal luchtig.
Als je in een vreemde of nieuwe omgeving bent, zoals een nieuwe baan is het heel belangrijk dat je korte praatjes kunt maken om mensen te leren kennen en zij jou natuurlijk. In een zakelijk gesprek maak je meestal eerst een praatje totdat je overgaat naar het zaken doen.
Omdat het een nietszeggend gesprekje is lijkt het vrij eenvoudig maar dat is het voor veel mensen zeker niet. Vooral niet wanneer je niet van oppervlakkige bla bla praatjes houdt of wanneer je moeite hebt om een onderwerp te verzinnen.
Wellicht is het voor jou een van de ergste situaties om te belanden in een groep met onbekende mensen en dan niet weten wat te zeggen. Want waar moet je het in vredesnaam over hebben? 

Om je hierbij te helpen heb ik de beste gespreksaanjagers voor je gemaakt.

Met een ongedwongen praatje maak je een goede indruk

Ongemakkelijke stiltes zijn voortaan verleden tijd

Ja, stuur mij de lijst met de
38 beste vragen
dit veld niet invullen s.v.p.

Marja Postema
oprichter van de Emotionele Intelligentie Academie en auteur van   Emoties wat moet ik ermee? en  ABC van 15 emoties.
“Tot mijn dertigste was ik totaal niet in staat om praatjes te maken met mensen. In het Groningse gezin waarin ik opgroeide heb ik niet leren praten. We hadden eigenlijk nooit gesprekken met elkaar. Met vallen en opstaan heb ik mijn communicatieve en sociale vaardigheden ontwikkeld. Ik weet hoe behulpzaam het is als je een lijstje met vragen bij de hand hebt. Daarom geef ik ze graag aan je”. 

Gratis video cursus: Waarom is het zo moeilijk om een praatje te maken?

Ik wil je graag uitnodigen voor een gratis video cursus waarin ik je inzicht geef in vijf verschillende belemmeringen om een praatje te maken.
Je krijgt  elke dag een video over de verschillende belemmeringen om een praatje te maken. In totaal zijn er vijf video’s.
Meer info vind je hier: Gratis video cursus
INTERESSANT ARTIKEL? Wil je het delen met je netwerk?
Scroll To Top