Wil je meer balans tussen jouw ratio en je gevoel?
Wil je meer grip krijgen op je emoties?
Wil je meer intimiteit in je relaties?
Wil je niet meer overweldigd worden door emoties?
Wil je ontspannen jezelf kunnen zijn?
Wil je meer van het leven kunnen genieten?
Ieder mens is in staat om gevoelens te ervaren.  We kennen allemaal verdriet, angst, boosheid, vreugde en soms ook jaloezie, schaamte en schuldgevoel. Het zit allemaal in jou, maar omdat je niet geleerd hebt al je gevoelens te herkennen en te uiten en doordat in onze westerse samenleving de rede voorrang heeft in het omgaan met jezelf en met anderen, raken emoties op de achtergrond. We leren om ze te relativeren en vermijden ze door hard te werken, afstand te houden tot anderen of veel te drinken, te eten of te roken. Het vermijden van gevoelens helpt je niet, want ze zitten in jou en beïnvloeden, vaak onbewust, jouw levensgeluk en jouw relaties.
Door het onderdrukken van emoties kun je afgestompt raken, je kunt er lichamelijke spanning door opbouwen en je kunt er zelfs depressief van worden. Je kunt er afstandelijker, rationeler of cynischer door worden dan je in feite bent. Het negeren van emoties beperkt je enorm in de kwaliteit van je leven en de kwaliteit van je relaties. Is dat wat je wilt?

De cursussen vinden plaats in Amersfoort

Emoties wat moet ik ermee?

Tijdens deze cursus behandelen we in 3 losse dagen de belangrijkste zaken die je moet weten over emoties, word je je bewust welke strategieën je gebruikt om met emoties om te gaan en ervaar je hoe je kunt omgaan met emoties van anderen.

Wie ben ik? Wie en wat heeft mij gevormd?

Tijdens deze cursus onderzoeken we in 3 losse dagen jouw unieke geschiedenis. Dat is voor veel mensen een boeiende ontdekkingstocht. Verbanden tussen het verleden met je huidig functioneren worden daardoor helder.

 

Regisseer je innerlijke krachtenveld

In 2 losse dagen breng je jezelf meer in balans met behulp van de methode Voice Dialogue, ontwikkeld door Dr. Hal Stone (1927) en Dr. Sidra Stone (1937). Deze methode gaat ervan uit dat een persoonlijkheid is opgebouwd uit verschillende deelpersoonlijkheden met hun eigen behoeftes.

 

Omgaan met kwetsbaarheid

Tijdens deze cursus leer je in 2 losse dagen omgaan met jouw kwetsbaarheid. Wanneer je moeite hebt om kwetsbaar te zijn zul je moeite hebben met intimiteit en het aangaan en vasthouden van relaties. Kwetsbaarheid is verbonden met je innerlijke kind.

Emoties herkennen, erkennen en ervaren

Tijdens deze cursus krijg je in 2 losse dagen, vanuit verschillende methodieken, toegang tot je emoties en gevoelens. Je leert de signalen van je lichaam waar te nemen en te vertalen in gevoelens. Emoties en gevoelens zijn een belangrijke sleutel tot zelfkennis.

Marja Postema

Marja Postema is oprichter van de  Emotionele Intelligentie Academie en auteur van Emoties wat moet ik ermee? (2013) en ABC van 15 emoties (2017) Ze heeft vijf en twintig jaar ervaring in het begeleiden van mensen d.m.v. coaching en training. Marja geeft alle cursussen.

 

INTERESSANT ARTIKEL? Wil je het delen met je netwerk?
Scroll To Top