You are here: Home » Mensenkennis voor leidinggevenden » Individuele coaching, coachtraject, professionele en persoonlijke ontwikkeling.

Individuele coaching, coachtraject, professionele en persoonlijke ontwikkeling.

Voor professionals die behoefte hebben aan professionele en persoonlijke ontwikkeling

Loop je steeds weer tegen dezelfde situaties en/of mensen aan waarin je blokkeert en niet doet wat je graag zou willen?

In negen sessies van een uur onderzoeken we jouw overtuigingen en patronen die je belemmeren om professioneel en persoonlijk te bereiken wat je graag wilt en krijg je handvatten om dit daadwerkelijk uit te voeren.

Met onderstaande vraagstukken kun je bij mij terecht: 

 1. Je wilt beter met emoties kunnen omgaan van jezelf en/of van de ander.
 2. Je wilt meer zelfvertrouwen hebben.
 3. Je wilt minder last hebben van angst, onzekerheid of onrust.
 4. Je wilt minder stress ervaren.
 5. Je wilt voorkomen dat je in een burn-out terechtkomt of je hebt een burn-out.
 6. Je wilt je zaken minder persoonlijk aantrekken.
 7. Je wilt leren omgaan met hooggevoeligheid.
 8. Je wilt je emotionele intelligentie ontwikkelen.
 9. Je wilt jezelf meer profileren, zichtbaarder worden.
 10. Je wilt assertiever worden, meer voor jezelf opkomen.
 11. Je wilt meer je grenzen stellen, vaker ‘nee’ zeggen tegen een verzoek.
 12. Je wilt met conflicten om kunnen gaan.
 13. Je wilt beter tot je recht komen.
 14. Je wilt van je perfectionisme en faalangst af.

Werkwijze Marja Postema

Bewustwording is de sleutel naar meer keuzevrijheid.

Je gaat door middel van zelfonderzoek inzicht krijgen in de oorzaken van jouw probleem, belemmering of vraag. Het zelfbeeld speelt in dit onderzoek een grote rol. Dat is het denkbeeld dat je over jezelf hebt gevormd in de loop van je leven.  Je word je bewust van alle invloeden tijdens de eerste levensfase, die jou hebben gevormd. Hier wordt onbewust jouw ‘harde schijf’ gevuld met een routeplanner voor het leven, zonder dat je precies weet wat erop staat. Door je hiervan bewust te worden kun je nieuwe keuzes maken in je gedrag, in je manier van leven en in het omgaan met anderen.

Een belangrijk uitgangspunt in mijn werk is dat ieder mens een geheel is; denken, voelen en handelen zijn met elkaar verbonden. Daarom werk ik op vier niveaus: rationeel, emotioneel en gedragsmatig, waardoor het resultaat van mijn begeleiding meestal blijvend is.

Een ander belangrijk uitgangspunt is dat veel van de problemen die we in ons dagelijks leven tegenkomen, te maken hebben met overtuigingen die in het verleden, vaak onbewust, zijn gevormd. Ik geef je inzicht in de aspecten die van invloed zijn geweest op de ontwikkeling van je persoonlijkheid en help je om los te komen van beperkende overtuigingen uit het verleden.

Daarnaast werk ik op een praktische manier. Je krijgt eenvoudige opdrachten om direct te kunnen experimenteren met ander gedrag. Op die manier werken we tegelijkertijd aan de diepere patronen en praktische oplossingen zodat je in een korte tijd zoveel mogelijk kan bereiken.

De coaching vindt plaats op kantoor van de Emotionele Intelligentie in Amersfoort

Wanneer de afstand te groot is, is online coaching mogelijk.

Feedback:

De coaching was voor mij een veilige omgeving om vrij te denken en spreken. Door de professionele en uiterst warme begeleiding heb ik mij optimaal kunnen ontwikkelen. Marja maakt samen een reis waarbij jij aan het stuur bent. Behulpzaam en nuchter in de basis, maar zeker warm, openhartig en ruimdenkend in werkstijl. Ik heb inzicht gekregen in de verschillende rollen die ik in mijn leven heb aangenomen en tot welke keuzes bewust en onbewust dat heeft geleid.”

“De coaching was leerzaam, reflectief, intensief en positief omdat het me handvatten heeft gegeven. Marja is invoelend en empathisch. Ze geeft je stof tot nadenken en begeleidt het proces door op het goede moment de juiste vragen te stellen.”

“Haar open houding zorgt voor een prettige sfeer waarin ik meer kon en leerde dat ik ooit voor mogelijk had gehouden.”

Wie is Marja Postema?

Marja Postema is oprichter van de Emotionele Intelligentie Academie en auteur van:

 • Emoties wat moet ik ermee? (2013)
 • ABC van 15 emoties (2017)

Zij heeft 30 jaar ervaring in het begeleiden van mensen d.m.v. coaching en training.

Gevolgde opleidingen

Sociale Academie HBO, Theateracademie HBO Dramadocent, Instrument voor hulp ITIP, Leergang Biografiewerk ITIP, School voor Mens en Intuïtie, driejarige opleiding, Voice Dialogue, driejarige opleiding, Body Mind Integration opleiding bij Anodea Judtith, Licensed Human Element Practioner, The Schutz Company New York

 

Heb je nog vragen of wil je eerst een gratis intakegesprek?

Meld je aan via het contactformulier.

 

INTERESSANT ARTIKEL? Wil je het delen met je netwerk?

Marja heeft dertig jaar ervaring in het begeleiden van mensen bij de ontwikkeling van hun Emotionele Intelligentie en het loskomen van vroegkinderlijk trauma. Zij is auteur van het boek 'Emoties wat moet ik ermee?' en 'ABC van 15 emoties'. Marja heeft een effectief stappenplan ontwikkeld dat je helpt om emoties beter te herkennen, te accepteren en te uiten. Ze is getrouwd, heeft een volwassen dochter en woont en werkt in Amersfoort.

https://www.omgaanmetemoties.nl