U bent hier: Home » Artikelen over in je kracht staan » Persoonlijke kracht ontwikkelen

Persoonlijke kracht ontwikkelen

In je kracht staan

In je kracht staan

Wanneer je niet in je kracht staat, zul je waarschijnlijk niet al je mogelijkheden gebruiken.Niet in je kracht staan kan heel frustrerend zijn, omdat je bepaalde behoeftes niet vervuld krijgt zoals de behoefte aan invloed of de behoefte aan erkenning. Daarnaast krijgen mensen in je omgeving een beperkt beeld van jou, omdat ze bepaalde eigenschappen en kwaliteiten niet te zien krijgen. Deze inperking van je mogelijkheden wordt meestal veroorzaakt door ingeslepen patronen. Je kunt leren deze patronen los te laten en onontwikkelde kanten van jezelf de ruimte te geven zodat je meer in balans en in je kracht komt.

Lees het artikel Hoe kun je in je kracht komen? Hier krijg je een aantal handvatten hoe je meer in je kracht kunt komen. Wanneer je op het woord Persoonlijke kracht klikt, linksonder op de foto (op de homepage), dan krijg je alle artikelen over dit onderwerp te zien.

Veel mensen die niet in hun kracht staan, laten zich gemakkelijk manipuleren, zonder dat ze dat beseffen.

Hoe kun je voorkomen dat je wordt gemanipuleerd? Het is belangrijk dat je gaat beseffen dat je gemanipuleerd wordt.  Ze begrijpen niet goed wat er gebeurt. Wellicht worden ze boos op iemand maar een volgende keer kan het weer gebeuren en ga je denken dat er geen eerlijke mensen meer bestaan. Daarom is het belangrijk dat je inzicht krijgt in  jouw persoonlijke gevoeligheid, waardoor je manipuleerbaar bent. De eerste stap in het voorkomen dat je wordt gemanipuleerd is bewustwording van jouw gevoeligheid. Lees meer over de irreële veronderstellingen die er voor zorgen dat je een makkelijk prooi bent voor mensen die manipuleren in het artikel: De geheimen van manipulatie

De tweede stap in het voorkomen dat je wordt gemanipuleerd is beseffen dat er een aantal assertieve rechten zijn, waardoor je weerbaar wordt voor manipulatie.

Succes!

Copyright: Marja Postema

www.omgaanmetemoties.nl

marjapostema@outlook.com

mm

Marja heeft twintig jaar ervaring in het begeleiden van mensen bij de ontwikkeling van hun Emotionele Intelligentie en is auteur van het boek 'Emoties wat moet ik ermee?' Marja heeft een methode ontwikkeld die zich richt op vier niveaus van leren: rationeel, emotioneel, fysiek en gedragsmatig. Dit leidt tot een diepgaande persoonlijke ontwikkeling met blijvend resultaat. Ze is getrouwd, heeft een volwassen dochter en woont en werkt in Amersfoort.

https://www.omgaanmetemoties.nl